ARCADE: Druga strana realnosti

Čudan je to put kojim su išle interaktivne igrice pre nego što su postale sami vrhunac tehnologije koji nadmašuje možda čak i one koje imaju mnogo ozbiljniju namenu od zabave. Industrija proizvodnje igara otišla je toliko daleko sa svojim inovacijama da se danas ove tehnologije koriste kao alatke za obrazovanje, imajući u vidu njihovu upotrebu u školama, i u medicinske svrhe s obzirom na to da se mnoge video igre i konzole koriste za rehabilitaciju pacijenata koji su preživjeli traume mozga.

 

Video i arcade igrice su zanimljiva tema istraživačima dan danas upravo zbog njihove sposobnosti da povećaju aktivnost mozga do nezamislivih razmera. Otuda upravo i tvrdnja da deca koja igraju video igre u ranom detinjstvu imaju razvijeniji mozak i bolje kognitivne sposobnosti. Sada zamislite jedan prostor ispunjen desetinama interaktivnih igara koje nisu namenjene zabavi samo vašeg mališana. ARCADE, na samo korak od vas, seli vas u neku potpuno novu dimenziju. Sada vas vodimo tamo gde do sada niste bili, u drugu stranu realnosti.

Multi-Ball Intereaktivni Zid

Možda vam ideja o ovoj igri deluje suviše apstraktno da bi čak i zamislili šta se tu radi, ali, evo nekoliko infrormacija o onme šta vas očekuje. Ovaj interektivni zid, koji možete pronaći samo u Drum Panorami u celoj Srbiji, je višefunkcionalni zid osetljiv na dodir koji vam nudi jedinstvenu mogućnost da istražite svoju kreativnost i maštu. Svaki put kada zid udarite novom lopticom dobićete sasvim novu reakciju koja se razlikuje u zavisnosti od veličine loptice. Probijanje prepreka, hvatanje loptica, čak i komponovanje sopstvenih kompozicija dok udarate različitim lopticama o zid u kombinaciji sa svetlosnim efektima s kojim ranije niste imali priliku da se susretnete pozivaće vas da istražite nove načine na koji možete igrati ovu igru. Važno je napomenuti da igrice kao što je interaktivni zid može pomoći vašem mališanu da razvije svoje motorne veštine, koordinaciju, kao i fine pokrete uzimajući u obzir da za neke igrice neophodna je savršena preciznost.

 

Air Hockey

Dva igrača, devet rundi ili pet minuta. Neka igra počne. Igra koja je postala hit u svetu za veoma kratko vreme zbog dinamičnog načinja igranja, mnogo pokreta i preciznosti koja vam je neophodna ukoliko ste rešeni u nameri da savladate svog protivnika. U  principu, “vazdušni hokej” se ne razlikuje značajno od hokeja na ledu izuzev par detalja kao što su led, palice i teške telesne povrede. Air hokey se igra na podloyi sličnoj onoj za stoni fudbal s tim da je površina glatka kako bi “pak” mogao da klizi. Sa suprotnih strana stola se nalaze igrači a ispred njih rupe koje predstavljaju golove koje treba postići. Momenat kada prvi igrač udari pak svojom “palicom” igra kreće. Od tog trenutka samo su vaše veštine i vi protiv protivnika. Srećno!

 

Obori rekord

Da li ste i vi nekad sanjali da postanete košarkaška zvezda i da imate svaku NBA loptu ikada? Teško da ko nije. Čini se da niti jedan prostor za intereaktivnu igru ne bi bio potpun bez obruča. Ali, ARCADE je tu da misli na svaki detalj. Obori rekord, verovatno najpopularnija igra u prostoru, je jedan koš i mnogo lopti koje treba ubaciti kroz obruč u najraćem mogućem vremenu kako bi vaš rekord bio novi i neprikosnoveni. Pravila su jednostavna, trenutak kad se lopte spuste i vreme počne da odbrojava je trenutak kada vaša borba počinje. Promašeni koševi se ne praštaju. Da li ste spremni za pobedu?

 

Uhvatite svetlost: Catch the Light

Da li su vaše ruke brže i od svetlosti? Pitanje na koje ćete teško dati odgovor bez da pokažete svoje veštine. Međutim, evo ga idealan način da to i otkrijemo. Ispred vas je konzola sa tasterima, vaša koncentracija nesalomljiva, tajmer se pokreće i tasteri počinju da svetle, s tim počinje i vaša borba da pritisnete što više svetlećih tastera vašim oštrim ali preciznim pokretima. Mašina nema milosti, ali nemate ni vi. Igra počinje… 3, 4, SAD!

9D VR Projector

Izvan ove realnosti, s druge strane granice, mesto gde ste vi posrednik, a sve oko vas je živo i tu, samo na milimetar od vas, pred vašim očima, u vašim glavama, izvan našeg trodimenzijalnog sveta. 9D VR projector je najsavremeniji krik u industriji zabave kada su interaktivne konzole u pitanju. Nude vam mogućnost da istražite ono što vas okružuje u devet dimenzija gde stvari su življe nego inače i svet ima neke nove boje. Kombinacija virtualne stvarnosti sa događajima koji stimulišu vaša čula. Ovaj projektor će vas odvesti u virtualni svet na velikoj površini. Jedinstvena mogućnost povezivanaja ove konzole sa društvenim mrežama omogućiće vam da se povežete sa drugima i podelite svoje iskustvo. Potpuno van ove realnosti, negde tamo, s druge strane.

 

SONY Playstation 5

Nije potpuno ako nema SONY. Svi znamo da je PS promjenio tok kada su interaktivne igrice i konzole u pitanju. I dan danas, bez obzira na generaciju, PS je klasik koji niti jednog ljubitelja video igara ne ostavlja ravnodušnim. U ARCADE centru imate priliku da uživate u magiji legendarne PS5 konzole. Za one čije gejming iskustvo počiva na klasicima.

ARCADE je savremeno opremljeni prostor pažljivo osmišljen da vas izvede iz svakodnevnice i ugosti u neku novu dimenziju. Pored svakodnevnog uživanja i bega iz monotone rutine, ARCADE vam nudi mogućnost da neke od najbitnijih datuma za vaše mališane i vas učinite nezaboravnim. Proslava rođendana je samo jedna od mogućnosti. Ovo je bio samo dio onoga što možete pronaći u ARCADE centru, ostatak prepuštamo vama na iznenađenje. Neka igra počne.

Slične objave